Guvernul Austriei - proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave

Guvernul Austriei - proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave

FOTO youtube.com

Guvernul federal al Austriei a depus un proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave, a anunţat sâmbătă cancelaria federală, într-un comunicat, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua lege stabileşte condiţiile în care sinuciderea asistată va fi posibilă în viitor. Asta după ce Curtea Constituţională a Austriei a hotărât, în decembrie anul trecut, că interzicerea sinuciderii asistate este neconstituţională, deoarece încalcă dreptul unei persoane la autodeterminare.
 
”Oamenii grav bolnavi ar trebui să aibă acces la sinucidere asistată”, afirmă cancelaria federală în comunicat.
 
Noua lege permite adulţilor bolnavi cronici sau terminali să ia măsuri pentru o sinucidere asistată.
 
Persoana trebuie să consulte doi medici care trebuie să ateste că aceasta este capabilă să ia propriile sale decizii.
 
De asemenea, trebuie respectată o întârziere de 12 săptămâni, care poate fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în faza terminală a unei boli.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările