Guvernator ucrainean: Armata rusă trimite un număr mare de soldaţi la Severodoneţk, locul unor „bătălii feroce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombardamente ruseşti la Severodonetk FOTO Nexta/ Twitter
Bombardamente ruseşti la Severodonetk FOTO Nexta/ Twitter

Armata rusă trimite un număr mare de soldaţi la Severodoneţk din alte zone de luptă pentru a încerca să obţină controlul deplin asupra acestui oraş din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Luhansk, Serhii Haidai.

„Astăzi, mâine sau poimâine vor arunca în luptă toate trupele de rezervă pe care le au, pentru că deja sunt atât de mulţi, au ajuns la o masă critică”, a spus Haidai într-o intervenţie la televiziunea naţională ucraineană preluată de Reuters.

Potrivit lui Haidai, forţele ruse controlează mare parte din oraşul Severodoneţk.

Mai devreme, guvernatorul regiunii Luhansk a anunţat pe canalul său de Telegram că „bătălii feroce” au loc în apropiere de oraşele Severodoneţk şi Lîsîceansk, despărţite de râul Severski Doneţ.

„În satele vecine, luptele sunt foarte dificile - la Toşkivska, Zolot. Ei încearcă să avanseze, dar eşuează. Apărătorii noştri se luptă cu ruşii în toate direcţiile. Recent, ei au doborât un avion şi au făcut prizonieri”, a afirmat Serhii Haidai, citat de AFP.

Guvernatorul ucrainean a precizat că situaţia este extrem de grea la uzina chimică Azot din Severodoneţk, unde s-au refugiat 568 de civili, între care 38 de copii. 

Doar un „armistiţiu complet” ar permite evacuarea lor, a subliniat el.

ONU califică drept „extrem de alarmantă” situaţia umanitară din estul Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite