Grecia introduce reguli stricte anti-COVID-19 în restaurante, baruri şi spaţii de divertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

De vineri Grecia introduce reguli stricte anti-COVID-19 în restaurante, baruri, cafenele şi cluburi care vor rămâne în vigoare până pe 31 august, potrivit The Greek Reporter citat de Mediafax.

Toţi clienţii trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior. Dansul ori servirea de băuturi în picioare, la bar, sunt complet excluse.

Spaţiile interioare (restaurante, cinematografe, teatre etc.) pot funcţiona doar ca zone non-COVID, cu toţi clienţii imunizaţi, la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării.

Accesul minorilor este permis doar cu condiţia realizării unui test rapid pentru depistarea COVID-19, cu acordul unui părinte.

Oficialii guvernamentali avertizează că vor efectua controale frecvente, pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai.

Amenzile şi sancţiunile cresc direct proporţional cu mărimea spaţiului unde sunt descoperite neregulile.

 La prima abatere, amenda variază între 2.000 de euro (pentru spaţiile mai mici de 200 de metri pătraţi) şi 5.000 de euro (pentru spaţiile mai mari), cu suspendarea activităţii timp de o săptămână. La a doua abatere, amenzile ajung la 10.000 de euro, iar semnul „Închis” va sta la intrare timp de 15 zile, potrivit Mediafax.

Licenţa se suspendă 60 de zile la a treia abatere.

Proprietarii vor putea afişa la vedere dacă localul este dedicat exclusiv persoanelor vaccinate sau mixt (pentru spaţiile în aer liber). De asemenea, informaţiile despre personal – dacă este sau nu vaccinat integral – vor putea fi comunicate clienţilor.

Grecia intră în zona galbenă de la miezul nopţii. Sute de români se întorc din vacanţă pentru a evita carantina

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite