Grecia, devastată de ninsori. S-au înregistrat temperaturi mai mici decât în Suedia sau Norvegia. Mii de persoane au rămas blocate în nămeţi pe autostradă

Grecia, devastată de ninsori. S-au înregistrat temperaturi mai mici decât în Suedia sau Norvegia. Mii de persoane au rămas blocate în nămeţi pe autostradă

FOTO: Getty Images.

În ultimele 24 de ore, ninsorile abundente care s-au abătut asupra Greciei au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Mii de persoane au rămas blocate în maşini, pe o autostrată din apropierea Atenei. A fost nevoie de intervenţia armatei elene, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Grecia, echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşinile lor pe o autostradă de lângă Atena, după ninsorile abundente şi viscolul sever care s-au abătut luni asupra ţării, acoperind capitala cu un strat gros de zăpadă şi provocând haos în traficul rutier, potrivit Agerpres. 

Peste 3.500 de persoane au fost evacuate până marţi dimineaţă, alţi conducători auto şi-au părăsit vehiculele şi au mers pe jos, însă aproximativ 1.200 de maşini sunt în continuare blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Giannis Oikonomou.

„Am avut o noapte foarte dificilă şi eforturi de evacuare supraomeneşti au loc la această oră pe autostrada Attiki Odos. Ne aflăm încă într-o fază foarte dificilă a operaţiunii, iar prognozele arată că vom continua să ne confruntăm cu mari dificultăţi pentru încă o bună perioadă de timp", a declarat el pentru postul naţional de televiziune din Grecia.

Întrucât temperaturile au scăzut foarte mult pe timpul nopţii, soldaţii greci au distribuit alimente, apă potabilă şi pături şoferilor blocaţi în zăpadă, unii dintre ei rămânând peste 10 ore în vehiculele lor. Imaginile transmise de posturile de televiziune arată mii de autovehicule acoperite de zăpadă pe acea autostradă.

Autorităţile din Grecia au declarat ziua de marţi sărbătoare publică, închizând administraţiile publice şi firmele private, cu excepţia supermarketurilor, farmaciilor şi benzinăriilor din regiunea metropolitană Atena şi din unele dintre insulele elene.

Mai multe zone din Atena au fost afectate de întreruperi ale alimentării cu electricitate, notează sursa citată.

Cincisprezece călători au fost răniţi atunci când o locomotivă a încercat să tragă un tren în care se aflau 200 de pasageri şi care rămăsese blocat în urma ninsorilor abundente din centrul Greciei.

Potrivit meteorologilor eleni, această furtună de zăpadă, denumită Elpida, va continua până miercuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările