Grecia cere ajutor de la UE pentru repatrierea migranţilor afgani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul grec al Migraţiei, Notis Mitarachi, a declarat luni că Executivul de la Atena a cerut ajutor din partea partenerilor săi europeni pentru repatrierea, dacă este posibil, a solicitanţilor de azil afgani, relatează AFP.

Potrivit Guvernului elen, afganii reprezintă 75% dintre solicitanţii de azil în Grecia, care sunt adăpostiţi pe cinci insule din Marea Egee, ei fiind urmaţi de sirieni.

„Am cerut Uniunii Europene să contribuie la deschiderea unei căi de întoarcere (a migranţilor, n. red.) în ţările lor de origine, cum ar fi Pakistanul sau Afganistanul“, a declarat ministrul Notis Mitarachi pentru televiziunea publică ERT.

Potrivit cotidianului „Kathimerini“, preluat de AFP, Atena a trimis recent o scrisoare în acest sens comisarului european pentru Afaceri Interne Ylva Johansson, care trebuie să prezinte în primăvară un nou pact asupra migraţiei şi azilului.

Aflat în fruntea Guvernului grec din 8 iulie 2019, conservatorul Kyriakos Mitsotakis promite accelerarea întoarcerii în Turcia sau acasă a tuturor persoanelor care nu sunt eligibile pentru azil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite