Grecia anunţă, în premieră după 2016, că va relua dialogul cu Turcia

Grecia anunţă, în premieră după 2016, că va relua dialogul cu Turcia

Grecia şi Turcia îşi dispută apele din estul Mediteranei

Dialogul cu Turcia se va relua „în curând” la Istanbul pentru prima dată din 2016, a declarat marţi Ministerul Grec de Externe, scrie hotnews.ro care preia AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Grecia şi Turcia au fost de acord să înceapă discuţii preliminarii în curând la Istanbul", se spune în comunicatul Ministerul de Externe al Greciei. 
 
Turcia anunţase cu puţin timp înainte că cele două ţări erau gata să înceapă discuţiile cu privire la disputele lor din estul Mediteranei.
 
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia este pregătită să se întâlnească cu liderii Greciei pentru a soluţiona problema de explorare a energiei în estul Mediteranei, în zona apelor revendicate şi de o parte şi de cealaltă.  
 
Căutarea de gaze şi petrol în Marea Mediterană a declanşat o dispută ce a dus la organizarea de exerciţii rivale aeriene şi marine în apele strategice dintre Cipru şi insula greacă Creta.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările