Grecia va accelera procedurile de construire a centrelor de imigranţi, sub presiunea Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi în Grecia Foto: AP
Refugiaţi în Grecia Foto: AP

Grecia va accelera procedurile de finalizare a construirii celor cinci centre de înregistrare şi a celor două tabere de relocare a imigranţilor, după ce a fost acuzată de UE că nu şi-a îndeplinit obligaţiile de stat membru al zonei Schengen, informează agenţia de presă Reuters.

Miniştrii de Interne ai statelor UE au solicitat conducerii de la Atena, săptămâna trecută, să-şi intensifice eforturile de gestionare a crizei migraţiei, Grecia fiind ameninţată chiar cu expulzarea din zona Schengen, în condiţiile în care este principala poartă de intrare a refugiaţilor pen continentul european.

După reuniunea de sâmbătă a membrilor guvernului prezidată de premierul grec, Alexis Tsipras, cabinetul premierului a anunţat, la o zi după întâlnire, că finalizarea centrelor pentru refugiaţi din insulele Samos, Lesvos, Chios, Kos şi Leros din apropierea regiunii de coastă a Turciei va aduce stabilitate şi o mai bună gestionare a fluxului de imigranţi din ţară.

Guvernul a promis şi finalizarea a două tabere de relocare a imigranţilor în Grecia continentală, cu o capacitate de găzduire a câte 4.000 de persoane, iar Ministerul grec al Apărării a precizat că cele cinci centre de înregistrare vor funcţiona în următoarele două săptămâni. 

Din cinci centre, doar unul funcţionează în prezent.

Peste un milion de imigranţi au intrat în Europa în cursul anului trecut, dintre care peste 900.000 doar prin Grecia, traversând Mediterana dinspre Turcia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite