Google a eliminat pozele cu Berlusconi însângerat

 Google a eliminat pozele cu Berlusconi însângerat

Berlusconi iese impecabil în rezultatele de pe Google

Google a decis să cenzureze toate imaginile care îl aveau ca subiect pe Silvio Berlusconi, în timpul sau după atacul din Piazza Duomo la Milano.

Ştiri pe aceeaşi temă


Introducând cuvintele cheie legate de eveniment, motorul de căutare nu returnează nimic legat de manifestarea din ziua de 13 decembrie 2009, din Piazza Duomo.

Odată cu imaginile premierului au dispărut și fotografiile agresorului, Massimo Tartaglia. Nici una dintre fotografiile înfățișând fața disperată a acestuia sau momentul arestării nu mai apare între rezultatele căutării pe faimosul motor Google.

Un alt motor de căutare care a impus cenzurarea imaginilor este Ask. Acestea pot fi însă găsite pe Bing (Microsoft), AltaVista și Yahoo.
Menționăm faptul că fotografiile au fost făcute într-un loc public, în timpul unei manifestări publice și suprindeau un personaj de mare interes mediatic, astfel încât nu încălcau niciuna dintre legile referitoare la viața privată.

Vezi aici, comparativ, rezultatele căutărilor pe Bing și Google

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările