Google a fost amendat de Autoritatea pentru concurenţă din Italia, cu peste 100 de milioane de euro

Google a fost amendat de Autoritatea pentru concurenţă din Italia, cu peste 100 de milioane de euro

Google are un sistem de operare Android şi magazin de aplicaţii Google Play care domină piaţa italiană,

Google a fost amendat de către autoritatea pentru concurenţă din Italia, cu peste 100 de milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea a declarat că Google a abuzat de poziţia sa pe piaţă prin blocarea unei aplicaţii Enel X pentru utilizatorii de vehicule electrice. Amenda de 102.084.433 euro este acordată pentru încălcarea articolului 102 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care reglementează monopolurile şi problemele care implică restricţionarea concurenţei.

„Refuzând interoperabilitatea Enel X Italia cu Android Auto, Google a limitat în mod nedrept posibilităţile pentru utilizatorii finali de a utiliza aplicaţia Enel X Italia atunci când conduc şi reîncarcă un vehicul electric”, a declarat autoritatea. „Prin urmare, Google şi-a favorizat propria aplicaţie Google Maps”, a adăugat autoritatea. "Google a refuzat să permită accesul JuicePass pe Android Auto în ultimii doi ani, ceea ce pune în pericol capacitatea aplicaţiei Enel X de a acumula o bază de utilizatori".

Autoritatea a concluzionat că acţiunea Google a redus posibilităţile de alegere pentru consumatori. Ca urmare, autoritatea a cerut companiei Google să facă disponibilă aplicaţia Enel X pe Android Auto, pentru a nu creea un obstacol în calea progresului tehnologic.

Italia va monitoriza situaţia printr-un expert independent cu care Google va fi obligat să coopereze.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările