Germania vrea misiuni independente şi mai rapide sub umbrela UE

Germania vrea misiuni independente şi mai rapide sub umbrela UE

Annegret Kramp-Karrenbauer FOTO EPA-EFE

Ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer urmează să lanseze o propunere privind organizarea de misiuni militare independente şi mai rapide sub umbrela Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consider că Articolul 44 al Tratatului UE creează posibilitatea de a decide în comun, în cadrul Uniunii, şi de a implementa misiuni europene de către o «coaliţie a celor dispuşi» din rândurile statelor membre”, a declarat Kramp-Karrenbauer pentru ediţia de sâmbătă a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Pregătim o propunere în acest sens, care urmează să se afle pe agenda unei reuniuni a miniştrilor Apărării înainte de sfârşitul lui octombrie”, a adăugat ministrul german, citat de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit Articolului 44 al Tratatului UE, Consiliul UE poate încredinţa desfăşurarea unei misiuni unui grup de state membre care doresc acest lucru şi dispun de capabilităţile necesare, notează sursele citate.

„Pot exista situaţii în care să avem interese diferite, şi la fel şi în NATO. În acest scop, am sugerat să clarificăm în UE: cum se iau deciziile, cine să conducă forţa, ce efective îi sunt alocate, cine sprijină forţele?”, a insistat ministrul german al Apărării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările