Germania ar putea limita viteza pe toate autostrăzile sale. Cine se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania ar putea să implementeze o nouă măsură, aceea a limitării vitezei pe autostradă. Acest lucru se va întâmpla din cauza mai multor accidente produse în ultima vreme ca urmare a vitezei excesive.

Noul proiect de lege care va fi supus votului în Parlamentul german prevede o limită de viteză de 130 de kilometri pe oră, mult sub vitezele excesive cu care se circula pînă acum pe autostradă.

Un alt motiv ar fi şi reducerea emisiilor de carbon. Totuşi, opoziţia din partea mai multor politicieni, cât şi protestele iniţiate de cluburile de pasionaţi auto, dar şi lobby-ul efectuat de industria constructorilor de maşini ar putea stopa proiectul, mai ales că există deja restricţii pentru 30% din suprafaţa autostrăzilor.

Este un lucru important faptul că în Germania se discută despre un asemenea proiect, având în vedere faptul că până acum viteza cu care se poate circula în Germania era unul din lucrurile pentru care infrastructura germană era celebră.

Unul dintre opozanţi este CSU, partidul aliat al creştin-democraţilor Angelei Merkel din Bavaria, landul unde au sediul Audi şi BMW.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite