Germania a pus punct vânzărilor de arme către Arabia Saudită şi a interzis accesul în spaţiul Schengen pentru 18 saudiţi

Germania a pus punct vânzărilor de arme către Arabia Saudită şi a interzis accesul în spaţiul Schengen pentru 18 saudiţi

FOTO Arhivă

Ministrul de Externe al Germaniei a declarat că Berlinul a interzis 18 cetăţeni saudiţi să pătrundă în spaţiul Schengen, deoarece ar fi suspectaţi că ar avea legături cu asasinarea lui Jamal Khashoggi, scrie AP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, guvernul german declară că a oprit exporturile de arme aprobate anterior în Arabia Saudită, pe motivul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi.

Încă de luna trecută Germania preciza că nu va aproba noi vânzări de armament către Arabia Saudită, dar lăsase în aer ce se va întâmpla cu contractele aprobate deja.

Ministrul german al economiei suptraveghează autorizarea exporturilor de arme. Purtătorul de cuvând al Ministrului, Philipp Jornitz, a declarat luni că „guvernul german lucrează cu cei care au autorizaţii valide, astfel încât în prezent să nu mai existe vreun export de arme din Germania către Arabia Saudită”, a relatat acesta.

În aceeaşi zi, Heiko Maas, ministrul de externe a declarat că Berlinul a interzis 18 cetăţeni saudiţi să pătrundă în spaţiun Schengen, întrucât aceştia ar avea legături cu asasinarea lui Khashoggi.

„În prezent există mai multe întrebări decât răspunsuri”, a explicat acesta din urmă, care a mai subliniat şi că Germania a luat decizia în strânsă colaborare cu Franţa.

Din cauza legilor germane în privinţa vieţii private, Berlinul nu a declarat numele celor 18 cetăţeni saudiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: