Germania prelungeşte restricţiile până la sfârşitul anului, după înregistrarea unui număr record de decese

Germania prelungeşte restricţiile până la sfârşitul anului, după înregistrarea unui număr record de decese

Angela Merkel, FOTO Arhivă

Angela Merkel, cancelarul Germaniai, a anunţat că a discutat şi convenit cu liderii celor 16 state federale germane extinderea până la data de 20 decembrie a măsurilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Merkel a adăugat că este probabil că acestea să fie extinse până în ianuarie, dată fiind situaţia epidemiologică din Germania.

„Nu este absolut deloc momentul să spunem că totul e în regulă”, a spus Merkel, după ce numărul de decese cauzate de virus a atins un nou record zilnic, conform Reuters
 
Merkel a explicat, însă, că restricţiile vor fi relaxate într-o anumită măsură la sfârşitul lunii decembrie pentru a le permite germanilor petrecerea sărbătorilor alături de prieteni şi familie. De la 1 decembrie, adunările în spaţiul privat vor fi limitate la cinci persoane, dar în perioada Crăciunului numărul va fi ridicat la 10 persoane, fără a fi incluşi şi copiii.
 
Merkel a accentuat recomandarea pe care o are pentru germani în aceste condiţii: evitarea pe cât posibil a interacţiunilor sociale în săptămână premergătoare vizitelor de Crăciun.
 
Numărul de cazuri confirmate miercuri în Germania a fost de 18,633, cu 5,015 mai puţine faţă de recordul înregistrat vineri. Germania a ajuns, astfel, la 961,320 de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.
 
Îngrijorător este şi numărul de decese. Nu mai puţin de 410 de oameni au murit în ultimele 24 de ore în Germania ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, un record absolut. Pe 2 noiembrie, când lockdownul parţial a intrat în vigoare, Germania a înregistrat doar 49 de decese.
 
„Creştere exponenţială a numărului de infectări a fost oprită, curba infectărilor a fost aplatizată, dar nu putem fi mulţumiţi cu acest succes parţial”, a spus Merkel. 
 
Între timp, primarul Berlinului a transmis că un sfert din paturile de terapie intensivă din capitala Germaniei sunt ocupate de pacienţi COVID-9, majoritatea în starea gravă. 
 
Merkel nu renunţă la decizia de a păstra şcolile deschise, dar a adăugat că se pot lua măsuri suplimentare pentru elevii de vârste mai mari în acele regiuni unde numărul de infectări este ridicat. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările