Germania: Peter Altmaier, responsabilul pentru gestionarea crizei refugiaţilor, cere dublarea numărului de deportări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilul pentru gestionarea crizei refugiaţilor din Germania, Peter Altmaier, a cerut sâmbătă guvernelor regionale să dubleze numărul de deportări ale solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse, transmite DPA, preluată de presa internaţională.

În anul 2015, aproximativ 37.220 de solicitanţi de azil s-au întors de bunăvoie în ţările lor de origine, în timp ce 22.200 de migranţi ale căror cereri de azil au fost respinse au fost deportaţi, a declarat Peter Altmaier pentru publicaţiile din grupul media Funke. 

„Ar fi realist să ţintim o dublare a acestor cifre în 2016“, a spus Altmaier, care îndeplineşte şi funcţia de ministru pentru Cancelaria federală.

„Depinde de landuri“, a adăugat el, sugerând în acest mod că problema este mai degrabă una regională, astfel că nu ar cădea în responsabilitatea guvernului federal. 

Guvernul federal al Germaniei insistă de mai multă vreme ca solicitanţii de azil ale căror cereri nu au fost aprobate să fie deportaţi într-un ritm mai alert. 

Totuşi, landurile germane au întâmpinat o serie de probleme referitoare la implementarea măsurilor necesare.

De pildă, unele ţări refuză să accepte solicitanţii de azil returnaţi pe motiv că aceştia nu au documentele necesare pentru a fi acceptaţi ca cetăţeni. Alţi solicitanţi de azil respinşi nu pot fi deportaţi dacă există riscul să fie torturaţi sau dacă în ţara lor natală se aplică pedeapsa cu moartea. 

Majoritatea solicitanţilor de azil care au sosit în Germania în ultimele luni provin din Siria, Irak şi Afganistan. 

Pe de altă parte, după închiderea aşa-numitei rute balcanice, numărul migranţilor ajunşi în Germania a scăzut, în luna martie a acestui an fiind înregistraţi numai 20.608 solicitanţi de azil, în comparaţie cu peste 60.000 în februarie şi aproximativ 90.000 în ianuarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite