Germania: noi percheziţii în urma dosarului Panama Papers privitor la Deutsche Bank

Germania: noi percheziţii în urma dosarului Panama Papers privitor la Deutsche Bank

FOTO Arhiva

În urma unei investigaţii privitoare la Deutsche Bank, declanşată de scandalul Panama Papers, un nou val de percheziţii a avut loc la Frankfurt, care a vizat opt indivizi înstăriţi, acuzaţi că ar fi acuns fonduri în companii offshore, potrivit Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casele suspecţilor au fost percheziţionate miercuri, precum şi birourile a peste 20 de bănci, consilieri fiscali şi societăţi de administrare a activelor, într-o anchetă privind evaziunea fiscală. Procurorii nu au făcut publice numele băncilor, persoanelor sau companiilor implicate, dar informaţii adiţionate ar putea să apară după ce percheziţiile se vor finaliza.

Cazul are legătură cu percheziţiile care au avut loc la Deutsche Bank în luna noiembrie a anului trecut. Acel dosar, care cerceta acuzaţiile de spălare de bani ce vizau doi angajaţi ai băncii, provine din dezvăluirile din 2016 cunoscute ca „Panama Papers“ şi se concentrează pe o fostă unitate din Insulele Virgine, care a procesat 311 milioane de euro doar în 2016. Descinderile de miercuri vizează clienţi care au apelat la ajutorul unităţii BVI pentru a înfiinţa companii offshore.

Deutsche Bank este unul dintre cei 11 creditori unde anchetatorii au apărut cu mandate de percheziţie, potrivit unei surse familiare cu situaţia, care a refuzat să-i fie devăluit nume.

„Investigaţiile nu sunt direcţionate împotriva Deutsche Bank“, a declarat Christian Streckert, purtător de cuvânt al creditorului. „Deutsche Bank cooperează cu biroul procurorului public şi oferă voluntar documentele solicitate. O percheziţie a birourilor de business ale băncii, aşadar, nu a avut loc“.

Panama Papers au arătat că angajaţii Deutsche Bank ar fi ajutat clienţii să înfiinţeze companii offshore în paradisuri fiscale, au spus procurorii în noiembrie. Aceste companii ar fi fost implicate în evaziune fiscală. Procurorii au confiscat atunci numeroase documente fizice şi electronice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările