Germania „pare slăbită”, afirmă principalul aliat politic al lui Macron

Germania „pare slăbită”, afirmă principalul aliat politic al lui Macron

Angela Merkel, într-un moment politic dificil/ Foto: EPA

Germania este „slăbită” după ce încercarea de a forma o nouă coaliţie de guvernământ a eşuat duminica trecută, a declarat presei germane unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest moment ţara pare slăbită”, a afirmat Richard Ferrand, liderul din parlament al partidului  preşedintelui Emmanuel Macron, La Republique en Marche.

Declaraţiile lui Ferrand fac parte dintr-un larg interviu acordat săptămânalului german Die Zeit, ce urmează a fi publicat.

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernământ dintre Creştinii Democraţi conduşi de Angela Merkel şi Uniunea Creştin Socială şi Liberii Democraţi (FDP) şi partidului Verzilor au eşuat complet duminică seară, cu liderul FDP, Christina Lindner declarând că este mai bine „să nu te afli la guvernare, decât să guvernezi prost”.

Politicianul francez a afirmat că, în ciuda acestui episod, el îşi menţine încrederea în „simţul de responsabilitate al politicienilor germani”, chiar dacă şi-a recunoscut îngrijorarea cu privire la actuala criză politică din Germania.

Ferrand a făcut apel la „responsabilitatea istorică” a Germaniei şi a Franţei de a conlucra pentru binele şi progresul Uniunii Europene. Acesta a adăugat că speră că Merkel va rămâne cancelarul Germaniei.

„Preşedintele Franţei a investit mult în relaţia cu cancelarul Merkel”, a afirmat acesta. „Este preferabil să lucrezi cu oamenii pe care-i cunoşti”.

Macron însuşi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la eşecul negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Germania, afirmând că „nu este în interesul Franţei ca lucrurile să fie blocate în acest fel”.
citeste totul despre: