Germania: „Nicio dovadă” că software-ul Kaspersky a fost folosit de Rusia pentru atacurile cibernetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Federal pentru Securitatea Cibernetică, BSI, din Germania a anunţat miercuri că nu dispune de nicio dovadă care să coreleze informaţiile apărute din presa din Statele Unite cum că hackerii ruşi au făcut uz de anti-virusul celor de la Kaspersky Lab pentru a spiona agenţiile guvernamentale americane.

„Nu există niciun plan de a avertiza împotriva utilizării produselor Kaspersky din moment ce BSI nu are nicio dovadă care să arate fie acţiuni ilegale din partea companiei sau slăbiciuni în software-ul acesteia”, oficialii BSI au afirmat într-un comunicat în răspuns la întrebările mai multor organizaţii media.

„BSI nu are niciun indiciu, în acest moment, asupra veridicităţii unui proces după cum este el descris de mass media”.

Cotidianul New York Times a publicat marţi un articol în care susţinea că serviciile de informaţii ale Israelului ce spionau hackerii guvernului rus au descoperit că aceştia foloseau software-ul Kaspersky asemenea motorului de căutare Google, pentru a descoperi informaţii sensibile în serverele agenţiilor guvernamentale americane.

În acelaşi articol se afirma că serviciile de informaţii ale Rusiei au reuşit de asemenea să fure documente secrete aparţinând NSA-ului în momentul în care un angajat al acesteia le-a salvat greşit în calculatorul personal, ce avea un anti-virus Kaspersky instalat.

Luna trecută, oficialii americani au ordonat ştergerea software-lor Kaspersky din calculatoarele agenţiilor guvernamentale afirmând că sunt îngrijorate cu privire la vulnerabilitatea firmei de securitate cibernetică, cu sediul în Moscova, la influenţele venite dinspre Kremlin.

Kaspersky Lab a negat în mod repetat orice implicare în activităţile de hacking ale Rusiei. „Kaspersky Lab nu a ajutat niciodată, şi nici nu va ajuta, niciun stat din lume în eforturile sale de spionaj cibernetic”, a afirmat compania într-un comunicat în răspuns la articolul din New York Times.

Agenţia germană BSI, ce foloseşte de asemenea produsele Kaspersky pentru analiză tehnică, a afirmat că este în legătură cu oficialii americani şi alte agenţii cu privire la această problemă şi că, dacă va fi cazul, va transmite un semnal de alarmă în cel mai scurt timp posibil.

Aceştia au adăugat că agenţiile guvernamentale din Germania folosesc software pentru securitate cibernetică oferit de CANCOM online GmbH.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite