Germania închide o grădiniţă musulmană pentru că ar avea legături cu islamismul radical

Germania închide o grădiniţă musulmană pentru că ar avea
legături cu islamismul radical

FOTO Twitter

Oficiali din oraşul Mainz au retras licenţa singurei grădiniţe musulmane din landul Renania-Palatinat, în urma unor acuzaţii că aceasta ar fi promovat islamismul radical, informează Deutsche Welle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grădiniţa Al-Nur din Mainz, vestul Germaniei, trebuie să-şi închidă porţile până pe 31 martie, după ce şi-a pierdut autorizaţia de funcţionare. 

Moscheea sub umbrela căreia funcţiona grădiniţa a fost acuzată că adăposteşte predicatori extremişti şi că distribuie materiale de informare periculoase.

Conducerea grădiniţei a respins acuzaţiile şi a numit decizia „un mister”.

Preşedintele Biroului pentru Tineret al landului, Detlef Placzek, a declarat că promovarea materialelor islamice radicale demonstrează că grădiniţa nu mai aderă la Constituţia Germaniei.

Îngrijorările care au vizat moscheea au apărut prima dată în 2012, când Muhammad al-Arifi, un predicator controversat care a primit interdicţie de a intra pe teritoriile Marii Britanii, Danemarcei şi Elveţiei, a susţinut un discurs la centrul islamic.

În 2015, moscheea a fost acuzată de distribuirea unor materiale catalogate ca „periculoase pentru tineri.”

În octombrie, anul trecut, au apărut informaţii potrivit cărora centrul colabora cu tradiţionalistul Abu Ameenah Bilal Philips, care conduce o universitate islamică online şi a primit, de asemenea, interdicţie în mai multe ţări.

Cei 22 de copii care sunt în prezent la Al-Nur vor primi locuri în alte grădiniţe ale oraşului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: