Germania începe testarea în masă pentru a afla mai multe despre COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania este prima ţară din Europa care începe testarea de detecţie anticorpi COVID-19, la scară largă a populaţiei, cu scopul de a determina ratele de infectare şi a monitoriza răspândirea virusului.

Anticorpii Covid-19 din sânge sunt un indiciu că cineva a avut deja virusul. Teoria spune că cei care au fost infectaţi vor dobândi un anumit nivel de rezistenţă la virus, deşi nu există nicio garanţie de imunitate deplină sau studii despre cât ar putea să dureze până te poţi infecta din nou.

Cercetarea se va realiza în baza donaţiilor de sânge de la oameni din patru regiuni ale ţării în care au existat focare extinse de coronavirus. Va mai fi, de asemenea, un studiu reprezentativ al unui eşantion mai larg al populaţiei.

Unul dintre medicii implicaţi în testarea anticorpilor este Ulrike Leimer-Lipke.

"Pentru ca aceste teste de anticorpi să aibă sens, trebuie să fi avut simptome cu aproximativ patru săptămâni înainte", a explicat doctora. "Anticorpii durează relativ mult timp. Dacă aţi avut simptome săptămâna trecută, acum nu mai aveţi anticorpi.

"Ştim că, în special în Germania, o mulţime de oameni au fost deja infectaţi. Şi este foarte important pentru ei, mai ales dacă au vârstnici de care au grijă, să ştie dacă au devenit deja imuni".

De la începutul pandemiei, Germania a fost lider la testare.

Una dintre regiunile cele mai afectate din Italia încearcă, de asemenea, să efectueze o testare în masă. Veneto face 20.000 de teste pe zi, dar eforturile sunt îngreunate pentru că testele rapide se găsesc tot mai greu. Până în prezent, peste 200.000 de probe au fost analizate în Veneto.

În Germania de la începutul crizei sanitare au fost înregistrate peste 192.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 9.000 de decese.  Peste 175.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite