Germania: Huawei nu va participa la dezvoltarea reţelei 5 G

Germania: Huawei nu va participa la dezvoltarea reţelei 5 G

Arhivă

Chinezii de la Huawei Technologies nu vor fi incluşi la dezvoltarea reţelei de telecomunicaţii 5G din Germania, conform anunţului ministrului de externe Heiko Maas.

Heiko Maas a precizat că este greu de crezut că Huawei va putea participa la implementarea reţelei 5 G având în vedere faptul că grupul chinez trebuie să raporteze informaţii guvernului de la Beijing, conform Reuters.

Germania intenţionează să includă şi un test la catalogul privitor la  securitatea reţelei 5G, care s-a concentrat până acum pe o evaluare în funcţie de criterii tehnice, a afirmat luni Maas.

Germanii adaugă astfel un aşa-zis test de încerdere prin care se vor analiza capacităţile de menţinere a securităţii. În cazul în care o companie este obligată  să transmită autorităţilor acesteia informaţii şi date care ar trebui să fie protejate, atunci compania nu va trece testul. 

Comentariile făcute de ministrul de Externe sunt cel mai puternic semnal de până acum că Berlinul doreşte să adopte o atitudine mai fermă faţă de Huawei şi că ar putea să excludă furnizorul chinez cel puţin de la anumite părţi alte reţele 5G.

Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că aşa-numitul catalog de securitate  prevede criterii de evaluare tehnică şi de altă natură, dar au afirmat că niciun furnizor nu va fi exclus, pentru a crea condiţii egale pentru toţi producătorii de echipamente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: