Germania îl va extrăda pe suspectul în cazul morţii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova

Germania îl va extrăda pe suspectul în cazul morţii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova

Severin Krasimirov, tânărul rom din Ruse suspectat de uciderea jurnalistei Viktoria Marinova FOTO Arhivă

Autorităţile germane au dat undă verde extrădării în Bulgaria a suspectului în cazul uciderii jurnalistei Viktoria Marinova. Este vorba de un tânăr din Ruse arestat marţi în Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpat de viol şi crimă, Severin Krasimirov, în vârstă de 20 de ani, a acceptat accelerarea procedurii. Tânărul va fi extrădat în termen de zece zile în Bulgaria, pentru fi judecat acolo, a spus procurorul general din Celle, în Saxonia Inferioară, potrivit Reuters.

Asasinarea Viktoriei Marinova a lansat o dezbatere asupra libertăţii presei în Bulgaria. Angajată a postului TVN, jurnalista a fost omorâtă în timp ce ancheta o deturnare de fonduri europene.

Trupul său neînsufleţit a fost găsit sâmbătă într-un parc din Ruse, la graniţa cu România.

Severin Krasimirov este originar din acest oraş şi are domiciliul în apropierea locului crimei. El a fugit din Bulgaria duminică, prin România.

Potrivit procurorului general din Celle, suspectul neagă că ar fi intenţionat să o violeze şi ucidă pe jurnalistă. El a recunoscut în schimb că a lovit o femeie pe care nu o cunoştea într-un parc de pe malul Dunării şi a încercat să-i ascundă cadavrul aflându-se sub influenţa alcoolului şi drogurilor.

La Ruse, sute de persoane au asistat vineri funeraliile Viktoriei Marinova.

Purtând flori şi coroane, oficiali şi simpli localnici şi-au prezentat condoleanţele părinţilor victimei într-o biserică din centrul oraşului de la malul Dunării, transmite AFP.

Este al treilea jurnalist ucis în numai un an în Europa, după malteza Daphne Caruana Galizia şi slovacul Jan Kuciak.

citeste totul despre: