Dispozitive antiteroriste amplasate în imense cutii de cadouri în Germania VIDEO

Dispozitive antiteroriste amplasate în imense cutii de cadouri în Germania VIDEO

Imensele blocuri de ciment ascunse în pachete cadou FOTO RT

În ciuda ameninţării teroriste, oraşul Bochum din Germania nu a renunţat la tradiţionala piaţa anuală de Crăciun. Dar, ca măsură de precauţie în contextul tensionat al ultimelor atacuri teroriste au instalat blocuri de ciment de o tonă. Aceste dispozitive antiteroriste au fost mascate în imense pachete cadou şi parcă fac parte din decor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda climatului tensionat din cauza ultimelor atacuri teroriste, municipalitatea din Bochum, Germania, a decis să nu sacrifice nimic din atmosferă de sărbătoare , asigurând în acelaşi timp siguranţa cetăţenilor: blocurile de ciment plasate pe străzile pietonale pentru piaţa de Crăciun au fost împachetate în folie de cadouri. 
 
"Siguranţa este esenţială pentru piaţa noastră de Crăciun din Bochum, dar a fost foarte important să macheze aceste bariere urâte în peisajul nostru frumos", a declarat directorul asociaţiei comerciale din Bochum, Mario Schifelbein, citat de RTL.
 
Cotidianul german Die Welt a numărat aproximativ douăzeci de pachete de cadouri  împrăştiate prin oraş.
 
Blocurile de ciment cântăresc mai mult de o tonă şi au rolul de a preveni un eventual atac cu maşină asupra oemnilor care vin în Piaţa de Crăciun, cum a fost cel care a avut loc pe 19 decembrie 2016 într-o piaţă de Crăciun din Berlin. Douăsprezece persoane au fost ucise şi 50 au fost rănite când un tunisian de 24 de ani, Anis Amri, a lovit mulţimea. El a reuşit iniţial să scape, înainte de a fi împuşcat de poliţie în Italia.
 

Gruparea teroristă Stat Islamic a ameninţat că va ataca târgurile de Crăciun, printr-un mesaj înfricoşător postat pe un site de propagandă al teroriştilor.

În imaginea şocantă obţinută de publicaţia The Epoch Times, apare un călău care pare că-l decapitează pe Moş Crăciun, pe fundal fiind luminiţe şi ornamente de Crăciun.

”În curând la sărbătorile voastre!”, este mesajul pe care teroriştii l-au scris în trei limbi: engleză, franceză şi germană.

Mesajul jihadiştilor reprezintă un apel la acţiune pentru adepţii grupului terorist de a efectua atacuri sângeroase în Europa. Imaginea a fost postată pe un site de propagandă al teroriştilor.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările