Germania depăşeşte pragul de 100.000 de morţi de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

În total 100.119 au murit din cauza COVID-19 în Germania de la începutul pandemiei, a anunţat joi Institutul Robert Koch (RKI), care a înregistrat 351 de morţi în ultimele 24 de ore, în plin val patru, relatează AFP.

RKI a înregistrat, de asemenea, 75.961 de îmbolnăviri de covid-19, un nou ”record”, iar prima economie europeană se teme de o saturare a spitalelor.

Rata incidenţei covid-19 în ultimele şapte zile a atins un ”record” de 419,7 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Această situaţie pune în dificultate noua coaliţie guvernamentală, care urmează să preia conducerea ţării în decembre.

Spitalele din anumite landuri se confruntă deja cu o „supraocupare acută”, care face necesare transferuri de pacienţi covid-19, a avertizat luni preşedintele Federaţiei germane de Medicină Intensivă Gernot Marx.

Rata incidenţei a depăşit miercuri, pentru prima oară, pragul de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de o săptămână.

Mai multe landuri au restabilit restricţii stricte împotriva valului patru al epidemiei, cel mai puternic de la aparţia noului coronavirus.

Aproximativ 65% din populaţia germană este vaccinată complet, mai puţin ca în alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

„Situaţia este gravă”, a recunoscut miercuri Olaf Scholz, viitorul cancelar social-democrat, în urma unui acord de coaliţie cu Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP), care a promis ”să facă totul” împotriva pandemiei.

Guvernul în exerciţiu al Angelei Merkel a prelungit miercuri - până în aprilie 2022 - atât ajutoarele acordate întreprinderlor afectate de închideri sau scăderi de venit, cât şi dispozitivul şomajului parţial.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite