Germania, ameninţată de un mediu salafist tot mai fragmentat

Germania, ameninţată de un mediu salafist tot mai fragmentat

Şeful BfV Hans Georg Maassen FOTO EPA

Germania este nevoită să facă faţă unei mişcări salafiste tot mai fragmentate şi mai periculoase, a recunoscut şeful Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat agenţiei de presă DPA la aproape trei săptămâni de la atacul terorist de la Berlin, transmite news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Hans-Georg Maassen, autorul atentatului de la un târg de Crăciun din Berlin, tânărul tunisian Anis Amri, se afla în vizorul serviciilor germane de informaţii, dar existau puţine indicii asupra ameninţării pe care o reprezenta.

„Colegii noştri din GTAZ (Centrul Comun de Contraterorism - n. red.) se ocupă de caz în mod profesionist şi cu experienţă“, dă asigurări Maassen în interviul acordat DPA.

Anis Amri a intrat cu un camion în mulţimea strânsă la un târg de Crăciun din Berlin, omorând 12 persoane şi rănind altele peste 50.

Potrivit BfV, Amri s-a radicalizat în mediul salafist german, care nu mai este concentrat în jurul câtorva lideri bine cunoscuţi, ci a devenit mai fragmentat. BfV estimează numărul salafiştilor din teritoriul german la peste 9.700.

„Trebuie luate în calcul resursele pe care le avem la dispoziţia noastră pentru a desfăşura supravegherea şi monitorizarea telecomunicaţiilor pe scară largă“, a făcut apel Maassen, atenţionând că Germania are pe teritoriul său „oameni periculoşi care provoacă îngrijorare“.

Serviciile germane de informaţii au în vizor peste 1.200 de oameni pe care îi consideră „potenţiali islamişti terorişti“, notează DPA, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările