Georgia nu se lasă intimidată de acţiunile Moscovei: Vom semna Acordul cu UE până în iunie

Georgia nu se lasă intimidată de acţiunile Moscovei: Vom semna Acordul cu UE până în iunie

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, şi ministrul georgian de Externe, Maia Panjikidze

Ministrul de Externe al Georgie, Maia PanjikidzePanjikidze, aflată într-o vizită oficială la Berlin, a declarat că Georgia va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană până în luna iunie, anunţă AFP. Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană din cadrul Parteneriatului Estic a fost parafat de Tbilissi pe 29 noiembrie 2013 la summitul de la Vilnius.

Ştiri pe aceeaşi temă

„L-am asigurat pe ministrul german al Afacerilor Externe că Georgia (...) va semna cel târziu în iunie Acordul de Asociere cu UE", a declarat Panjikidze, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier.

La rândul său, ministrul german de Externe a ţinut să precizeze că situaţia tensionată din Ucraina este „una dintre crizele cele mai grave pe care le-am trăit în Europa". Cu toate acestea, şeful diplomaţiei de la Berlin a insistat că această criză nu ar trebui în niciun caz să aibă consecinţe negative asupra semnării acordului dintre UE şi Georgia. „Discuţiile sunt intense şi ne încadrăm în calendarul prevăzut", a declarat oficialul.

Ministrul georgian a anunţat o deplasare viitoare a lui Steinmeier în Georgia. „Sper să vă primesc la fel de cum aţi făcut-o dumneavoastră în zece zile, la Tbilissi", a declarat ea.

Frank-Walter Steinmeier şi omologul său francez Laurent Fabius urmau să se deplaseze împreună în Georgia şi Moldova la începutul lui martie, dar această deplasare a fost anulată din cauza crizei din Ucraina. Georgia şi Republica Moldova au parafat la summitul de la Vilnius acordurile cu Uniunea Europeană şi sunt aşteptate să semneze documentele în următoarele luni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: