Gafă a televiziunii ungare. Postul M1 a prezentat drept adevărată o relatare satirică despre schimbarea numelui unui oraş german de Ramadan

Gafă a televiziunii ungare. Postul M1 a prezentat drept adevărată o relatare satirică despre schimbarea numelui unui oraş german de Ramadan

Sursa foto: noktara.de

În principalul program de ştiri al postului public de televiziune ungar M1 s-a anunţat că oraşul german Essen (în traducere „essen“ înseamnă „a mânca“) a decis să-şi schimbe numele în Fasten (în tarducere „fasten“ înseamnă „a posti“) pentru a marca Ramadanul - perioada postului obligatoriu pentru toţi musulmanii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia apăruse pe website-ul satiric german noktara.de, notează Euronews. Site-ul german scria că primarul din Essen a fost de acord cu schimbarea temporară a numelui oraşului ca urmare a unei petiţii în acest sens semnată de 5.000 de persoane. Ramadanul a început săptămâna trecută.
 
În ciuda faptului că relatarea era satirică, în programul de ştiri al postului M1 aceasta a fost prezentată ca fiind adevărată.
 
Attila Varga, jurnalist al site-ului ungar de ştiri index.hu, a declarat pentru Euronews că astfel de erori sunt obişnuite. „În ultimii doi sau trei ani, tot ce am auzit este că migranţii fac asta, că migranţii fac aia, că astea sunt ştiri false, că alea sunt ştiri false“, a spus el. „Aşa că multor unguri pur şi simplu nu le mai pasă“, a explicat el. Potrivit lui, cei care nu tratează subiectul cu nepăsare „au râs şi au scris despre asta, au publicat şi au distribuit“.
 
Premierul ungar, Viktor Orban, s-a prezentat adesea drept un apărător al creştinismului în Europa în contextul afluxului de migranţi musulmani din Siria şi din alte zone măcinate de conflicte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările