„Frontiera Rusiei nu se termină nicăieri”, afirmă Vladimir Putin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că frontiera Rusiei „nu se sfârşeşte nicăieri”, într-o ceremonie televizată de acordare a unor premii la geografie unor elevi, relatează BBC News.

„A fost o glumă”, a spus Putin în aplauzele şi râsetele publicului acestei ceremonii ostentative.

Liderul de la Kremlin îl întrebase pe un băiat, în vârstă de opt ani, "unde se sfârşeşte frontiera Rusiei?". Băiatul i-a răspuns "la Strâmtparea Bering". Atunci Putin i-a dat răspunsul său.

Putin a promis să-i apere pe etnicii ruşi oriunde ar trăi ei.

În iulie 2014, la trei luni după ce trupe ruse au anexat Peninsula ucraineană Crimeea, el le-a prezentat această docrină a sa ambasadorilor ruşi.

"Mi-ar plăcea să fie clar pentru toată lumea: ţara noastră va continua să apere în mod activ drepturile ruşilor, compatrioţii noştri din străinătate, utilizând toate mijloacele disponibile - de la cele politice şi economice şi până la operaţiuni în baza dreptului internaţional umanitar şi dreptului la autoapărare", spunea Putin.

NATO şi lideri occidentali acuză Kremlinul că trimite trupe şi armament greu rebelilor proruşi din estul Ucrainei. Kremlinul a respins în mai multe rânduri aceste acuzaţii, dar a recunoscut că orice militari ruşi s-ar afla acolo sunt "voluntari".

   sursa: kremlin.ru

Chiar înainte de declaraţia despre frontiera Rusiei, preşedintele rus i-a cerut lui Timofei Ţoi, în vârstă de cinci ani, să spună numele ţării a cărei capitală este la Ouagadougou.

Timofey i-a răspuns în mod corect "Burkina Faso", dar s-a trezit în dificultate când şeful statului rus l-a întrebat care a fost numele ţării anterior. Putin la ajutat. "Volta Superioară! băiat bun!", i-a spus el.

În ultimele ei zile, fosta Uniune Sovietică era numită, sardonic, "Volta Superioară cu rachete".

Ambii băieţi s-au făcut remarcaţi în teste televizate la geografie. Ceremonia a fost organizată de Societatea rusă de Geografie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite