Franţa vrea să introducă „taxa de internet“ la smartphone şi tabletă

Franţa vrea să introducă „taxa de internet“ la smartphone şi tabletă

Preşedintele francez Francios Hollande FOTO Reuters

Guvernul francez se gândeşte să creeze o nouă taxă pentru smartphone-uri şi tablete, cu scopul de a strânge milioane de euro pentru susţinerea curentului cultural digital din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Înainte ca orice decizie să fie făcută, guvernul francez va avea o întâlnire oficială cu reprezentanţi de seamă ai sectorului cultural, informează „Daily Mail“.

Comisia Europeană a acordat Franţei încă doi ani pentru a-şi reduce deficitul bugetar la media optimă de trei la sută, cerându-i, în schimb, să aibă reforme structurale.

Guvernul a propus creşterea vârstei de pensionare după 62 de ani, însă Francois Hollande a declarat că, dacă se măreşte perioada de plată cu mai mult de 41.5 ani, cum este acum, acest lucru va fi inevitabil.

În acelaşi timp, un sondaj de opinie recent relevă faptul că aproape două treimi din francezi ar susţine o reformă în care vârsta de pensionare creşte, iar 66 la sută dintre francezi cred că perioada de salarizare ar trebui mărită.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările