Franţa şi-a anunţat decizia în legătură cu participarea Huawei la reţeaua sa 5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pofida avertismentelor SUA cu privire la folosirea tehnologiei Huawei în interesele regimului comunist de la Beijing, Franţa intenţionează să permită gigantului tehnologic chinez să participe la reţeaua sa 5G.

„Huawei nu va fi exclus de la reţeaua 5G a Franţei“, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, citat de AFP.

„Dacă Huawei va înainta o ofertă mai bună într-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al preţului, atunci ar putea avea acces la reţeaua 5G a Franţei“, a explicat ministrul francez, dând asigurări totodată că Parisul va ţine cont de „interesele sale de suveranitate“.

Mai exact, Huawei nu va participa la proiecte legate de instalaţii critice, cum ar fi cele militare şi nucleare.

„Vom stabili anumite restricţii pentru a ne proteja interesele suverane“, a insistat Le Maire, neexcluzând privilegierea unor furnizori europeni precum Ericsson şi Nokia.

Franţa urmează astfel exemplul Marii Britanii, care a acceptat, cu anumite condiţii stricte, participarea Huawei la reţeaua sa 5G.

Germania încă nu a exprimat o poziţie oficială în acest sens. Totuşi, cancelarul Angela Merkel s-a pronunţat de curând împotriva excluderii din start a vreunei companii anume.

Citând oficiali american, „Wall Street Journal“ scrie în ediţia sa de miercuri că Huawei ar fi obligată de regimul de la Beijing să instaleze căi de acces secrete („back doors“) în reţelele ei pentru a permite efectuarea unor operaţiuni de spionaj. Huawei denunţă acuzaţiile de colaborare cu Beijingul, catalogându-le drept o „perdea de fum“ provocată de SUA.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite