Franţa îşi îndulceşte tonul: „Ucraina va fi parte a Uniunii Europene“. Iniţial, termenul era de 15 - 20 de ani

Franţa îşi îndulceşte tonul: „Ucraina va fi parte a Uniunii Europene“. Iniţial, termenul era de 15 - 20 de ani

Ucraina va fi până la urmă parte a Uniunii Europene, a dat asigurări ministrul francez pentru afaceri europene, marţi, după ce iniţial a afirmat că procesul poate dura şi 20 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt convins că Ucraina va fi parte a Uniunii Europene”, a spus Clement Beaune, marţi, în faţa reporterilor. „Ştim şi spune onest că acest lucru va lua timp, iar în acest timp nu putem pur şi simplu să aşteptam. Trebuie să întreţinem speranţa europeană”, a mai spus oficialul francez.
 
Recent, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene a afirmat că procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană va dura “fără îndoială 15 sau 20 de ani”. “Trebuie să fim sinceri. Minţim dacă spunem că Ucraina va intra în UE în şase luni, un an sau doi ani. Nu este adevărat. Fără îndoială va dura 15 sau 20 de ani, o perioadă lungă”, a spus Beaune la un post de radio.
 
“Nu vreau să le vindem ucrainenilor iluzii sau minciuni. Dacă le spunem: «Bun venit în UE», însă nu aţi citit nota din josul pagini, din contract, «în 15 ani», cred că pregătim decepţii pentru o întreagă generaţie de ucraineni”, a adăugat oficialul francez.
 
Ucraina a finalizat în aprilie completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările