Franţa respinge ideea acordării de azil politic lui Edward Snowden

Franţa respinge ideea acordării de azil politic lui Edward Snowden

Edward Snowden FOTO EPA-EFE

Franţa nu-i va acorda azil lui Edward Snowden, a transmis ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit Politico.

„El a cerut azil în Franţa, dar şi în alte părţi, în 2013. La acea vreme, Franţa a considerat nepotrivită o astfel de acţiune, nu văd că s-ar fi schimbat ceva, fie din punct de vedere politic sau legal”, a spus Le Drian la postul francez de televiziune CNews.

Snowden, fostul contractor NSA care se află în spatele celei mai mari scurgeri de informaţii din istoria Statelor Unite, a declarat la un post de radio francez, la începutul acestei săptămâni, că ar fi fericit să părăsească Rusia şi să se mute în Franţa.

Snowden locuieşte în Rusia din 2013, după ce a fugit din SUA, unde este acuzat de încălcarea Actului privind Spionajul.

Comentariile lui Le Drian vin după ce ministrul francez al Justiţiei, Nicole Belloubet şi europarlamentarul Nathalie Loiseau au spus că ar fi de acord să-i ofere lui Snowden azil.

Un consilier al preşedintelui Emmanuel Macron a sugerat, la începutul săptămânii, că primirea lui Snowden în Franţa ar conduce la o criză diplomatică cu Statele Unite. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: