„Vestele galbene“, actul 9: 84.000 de manifestanţi în toată Franţa; 244 de persoane reţinute; jurnalişti agresaţi de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele vestelor galbene au fost reluate
Protestele vestelor galbene au fost reluate

Ministerul francez de Interne a anunţat că 84.000 de “veste galbene” au manifestat, sâmbătă, în întreaga Franţă. Faţă de săptămânile trecute, numărul manifestanţilor a crescut: la 29 decembrie au fost 32.000 şi la 5 ianuarie 50.000. Însă în 17 noiembrie, în prima sâmbătă de proteste, au ieşit în stradă 282.000 de „veste galbene“.

UPDATE 21.30 Peste 84.000 de persoane au manifestat, potrivit autorităţilor, citate de presa din Hexagon. 244 de persoane au fost reţinute. 

UPDATE  17.58: Peste 30.000 de „veste galbene“ manifestează în toată Franţa, 8.000 la Paris. Primele ciocniri, la Arcul de Triumf.

Potrivit lci.fr, peste 30 de manifestanţi au fost reţinuţi după controale ale poliţiştilor şi jandarmilor, dimineaţa.

“Vestele galbene” protestează în mai multe oraşe ale Franţei. Deocamdată nu s-au semnalat incidente.

Protestatarii din Paris au cerut prin scandări preşedintelui francez Emmanuel Macron. Ei au scandat şi: “Eliberaţi-l pe Christophe”, făcând referire la fostul boxer Christophe Dettinger, care sâmbăta trecută a fost surprins de camerele de luat vederi lovind doi jandarmi şi de atunci a fost încarcerat, în aşteptarea procesului.

De la începutul manifestaţiilor “vestelor galbene”, în 17 noiembrie, numărul protestatarilor a scăzut de la o săptămână la alta, dar în fiecare zi de proteste s-au înregistrat violenţe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite