Franţa le-a interzis vegetarienilor să mai folosească termeni „carnivori“ în denumirea produselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii alimentari din Franţa vor fi nevoiţi să se gândească la noi modalităţi de a descrie produsele vegetariene şi vegane, după ce deputaţii au votat o lege prin care va fi interzis să mai folosească termeni precum „cârnaţi vegetarieni" sau burgeri vegetarieni“, care induc cumpărătorii în eroare.

Companiile nu vor mai putea folosi cuvintele „burger“, „friptura" sau „cârnaţi" pentru a descrie alimentele care nu conţin carne. Interdicţia se va aplica şi produselor lactate, potrivit The Independent. 

Proiectul a fost propus de deputatul Jean-Baptiste Moreau, care, în susţinerea legii a amintit de o hotărâre judecătorească de anul trecut a Curţii Europene de Justiţie conform căreia produsele din soia şi tofu nu pot fi comercializate ca „lapte“ sau „unt“.

Moreau, fermier şi membru al partidului En Marche al preşedintelui Macron a scris pe Twitter că „este important să luptăm împotriva afoirmaţiilor false. Produsele noastre trebuie să fie numite corect: termenii brânză sau friptură vor fi rezervaţi doar produselor de origine animală!“

Orice abatere va duce la amenzi de până la 300.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite