Franţa va expluza în următoarele zile mai mulţi predicatori străini

Franţa va expluza în următoarele zile mai mulţi predicatori străini

Manuel Valls, ministrul de interne francez, a explicat că măsura urmăreşte prevenirea radicalizării musulmanilor din Franţa

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunţat marţi că Franţa va expulza „în următoarele zile“ mai mulţi predicatori şi imami străini, în timpul unei conferinţe de presă la Bruxelles, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mai mulţi predicatori radicali străini vor fi expulzaţi în următoarele zile", a anunţat Valls în timpul unei conferinţe internaţionale privind lupta împotriva extremiştilor.

Măsura se înscrie în cadrul prevenirii procesului de radicalizare şi luptei împotriva islamismului radical şi "jihadismului global", a spus el.

Valls a insistat asupra necesităţii evitării amalgamelor.

"Eu nu confund islamismul radical cu islamul din Franţa, dar există un mediu religios, există grupări care se reclamă salafismului, care sunt (implicate) într-un proces politic, care vizează pur şi simplu să acapareze lumea asociativă", a explicat el.

"Îi vom expulza pe aceşti imami, pe toţi predicatorii străini care critică femeia, ţin predici contrare valorilor noastre, fac referinţă la necesitatea de a combate Franţa", a avertizat el.

"Din acest punct de vedere, trebuie să fiu extrem de ferm şi voi fi", a concluzionat el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările