Franţa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 30.000 de cazuri noi de COVID-19 în doar 24 de ore

Franţa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 30.000 de cazuri noi de COVID-19 în doar 24 de ore

În Franţa au fost confirmate 30.621 de cazuri de COVID-19  FOTO Shutterstock

În ultimele 24 de ore, numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 a depăşit pragul de 30.000 în Franţa. S-a întâmplat pentru prima oară de la lansarea testelor pe scară mare, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 30.621. În ultimele 24 de ore, au decedat 88 de persoane, iar bilanţul total, de la începutul epidemiei, ajunge, în acest context, la 33.125. 

Mai mult, premierul francez Jean Castex a anunţat că cetăţenii celor nouă mari oraşe din Franţa care intră în carantină nocturnă începând de vineri, 16 octombrie, de la miezul nopţii vor putea să îşi părăsească locuinţele doar pentru muncă sau călătorii pre-programate pentru care au cumpărat bilete, dar ei trebuie să prezinte documente justificative, scrie Reuters.

Nouă metropole sunt vizate de restricţii: Paris, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Saint-Etienne, Rouen şi Toulouse. Carantina va fi impusă pentru cel puţin o lună şi va afecta circa 20 de milioane de oameni. Amenzile pentru cei care încalcă restricţiile sunt de 135 de euro. Restaurantele vor putea face, totuşi, livrări.
 
Ministrul francez de Interne Gerald Darmanin a spus că 12.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi special pentru asigurarea respectării carantinei. Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că va fi impusă carantina nocturnă între orele 21.00 şi 06.00, în nouă metropole în scopul stopării celui de-al doilea val al pandemiei COVID-19. „Trebuie să acţionăm. Trebuie să punem frână răspîndirii virusului“, a spus Macron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările