Franţa continuă relaxarea restricţiilor anti-COVID. Se vor deschide cluburile swingers, dar nu şi cele de noapte

Franţa continuă relaxarea restricţiilor anti-COVID. Se vor deschide cluburile swingers, dar nu şi cele de noapte

Astfel că unii parlamentari au subliniat „incoerenţa” strategiei guvernamentale franceze FOTO SHUTTERSTOCK

Franţa a început să relaxeze unele dintre măsuri, iar următoarea etapă este programată pe 19 mai, când urmează să fie redeschise magazinele, cinematografele, muzeele şi teatrele, cât şi cluburile de swingeri, dar nu şi cele de noapte, măsură care provoacă uimirea unor parlamentari francezi, relatează Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cluburile de noapte sunt închise de 14 luni şi încă nu se stie când se vor put iar calendarul guvernului sugerează căea redeschide, şi potrivit calendarului guvernului asta nu se va întâmpla până în iulie, cel mai devreme, relatează Hotnews.ro.
 
Astfel că unii parlamentari au subliniat „incoerenţa” strategiei guvernamentale. "Ajungem la lucruri absurde (...) şi ştim bine că în aceste cluburi practicăm toate gesturile de distanţare socială ... de aceea mergem acolo", a declarat săptămâna aceasta în faţa parlamentului Philippe Gosselin, deputat pentru departamentul nordic Manche în timp ce colegii au râs. 
 
"Puteţi vedea incoerenţa. Vom împiedica tinerii să meargă la dans şi vom permite să se deschidă alte tipuri de unităţi", a adăugat el. 
 
Un alt deputat, Jean Lassalle, a spus că ”cei mai în vârstă dintre noi ştiu că unele cluburi de swingeri au rămas deschise pe tot parcursul carantinei”, subliniind că astfel de locuri au fost des frecventate de alţi parlamentari în mandatele trecute, ”şi nici măcar nu-i număr pe miniştri", a spus el, provocând hohote de râs în parlament. 
 
„Atunci cum putem explica această inegalitate faţă de cluburile de noapte”, a continuat el, semnalând că închiderea lor a dus la pierderea a „45.000 de locuri de muncă şi pierderi de 1,3 miliarde de euro până acum”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările