Franţa va cere călătorilor să prezinte un test PCR la intrarea în ţară. Când intră în vigoare decizia

Franţa va cere călătorilor să prezinte un test PCR la intrarea în ţară. Când intră în vigoare decizia

Aeroport Paris - arhiva foto

Franţa a luat prima măsură după ce Uniunea Europeană a lansat un apel la evitarea călătoriilor neesenţiale între ţările din bloc.

Uniunea Europeană a lansat un apel la evitarea călătoriilor neesenţiale între ţările din bloc pentru a face faţă ameninţării noilor mutaţii ale coronavirusului, apreciind situaţia sanitară "foarte gravă", la finalul unui summit prin videoconferinţă al celor 27 de state membre.

Franţa a anunţat că va impune călătorilor care vin din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. Regula este valabilă începând de duminică, 24 ianuarie, transmite Digi24.

Decizia a fost prezentată de preşdintele francez Emmanuel Macron la finalul reuniunii şefilor de stat sau de guvern din UE în format de videoconferinţă.

„Introducerea obligaţiei de prezentare a unui test PCR realizat cu 72 de ore înaintea plecării pentru toţi călătorii europeni (cu excepţia celor consideraţi esenţiali). Lucrătorii transfrontalieri şi transportul terestru vor fi exceptaţi de la această obligaţie”, a precizat palatul Élysée la finalul reuniunii UE.

Potrivit reprezentanţilor preşedinţiei franceze, măsura nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat joi seară, după recomandările Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), că "toate călătoriile neesenţiale trebuie puternic descurajate". "Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii" ale coronavirusului, a recunoscut Ursula von der Leyen, citată de AFP.

Citeşte şi:

Uniunea Europeană solicită limitarea călătoriilor „neesenţiale” între statele membre

Paradoxul francez. De ce o ţară recunoscută pentru consumul ridicat de medicamente se confruntă cu o ezitare enormă a populaţiei în faţa vaccinării

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările