Franţa atinge o bornă importantă în campania de vaccinare: aproximativ 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de ser

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE
Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Aproximativ 60% din populaţia Franţei a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor sanitare publicate duminică seară.

„În curând 40 de milioane persoane vaccinate cu prima doză. Mergem înainte. Să nu renunţăm la eforturile noastre. Vaccinaţi-vă”, a scris pe Twitter preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Acest prag ar urma să fie depăşit luni, dat fiind că mai mult de 39,94 milioane de francezi, 59,2% din populaţie, au primit cel puţin prima doză de vaccin.

Circa 50% (33,2 milioane) au o schemă de vaccinare completă, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Duminică, au fost raportate 16.167 de noi infectări cu COVID-19.

Mai multe proteste au avut loc în Franţa în ultimele săptămâni împotriva permisului de sănătate. Începând de miercuri, persoanele care merg la muzee, cinematografe ori piscine n-au mai putut intra dacă nu au prezentat certificatul prin care să demonstreze că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 ori că au avut recent un test negativ.

Măsurile sunt necesare - susţine guvernul - dată fiind creşterea numărului de cazuri de COVID-19, pe fondul răspândirii tulpinii Delta. Miercuri, premierul Castex a anunţat că aproximativ 96% dintre cei testaţi pozitiv nu au fost vaccinaţi. Acesta a adăugat că speră ca numărul de persoane vaccinate cu cel puţin o doză să ajungă la 50 de milioane până la sfârşitul lui august. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite