Franţa: 112 decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore. S-a ajuns la un total de 562 de decese

Franţa: 112 decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore. S-a ajuns la un total de 562 de decese

În Franţa, guvernul a mobilizat peste 100.000 de forţe de ordine care se asigură că populaţia respectă măsura izolării. FOTO EPA-EFE/JOEL SAGET

Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Franţa 112 decese cauzate de coronavirus, ajungându-se astfel la un total de 562 de decese. Alţi 6172 de pacienţi cu Covid-19 sunt spitalizaţi, dintre care 1.525 sunt în stare gravă. Jumătate dintre cazurile severe sunt persoane peste 60 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Evoluăm rapid către o epidemie generalizată pe teritoriu”, a precizat direcţia de sănătate, cerându-le francezilor să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor cu privire la distanţarea socială şi la spălarea regulată a mâinilor.

Numărul record de victime din Franţa vine la cinci zile după ce preşedintele Macron le-a ordonat cetăţenilor să nu mai părăsească locuinţele decât pentru aprovizionarea cu provizii, îngrijiri medicale sau mersul la serviciu. Aproximativ 100.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în toată ţara pentru a pune în aplicare noile măsuri, oamenii fiind lăsaţi să plece de acasă doar din motive bine întemeiate.
 
Sâmbătă, 21 martie, camera inferioară a Parlamentului francez a fost votat un text de lege ce introduce „starea de urgenţă medicală”, care pe lângă măsurile evidente ce ţin de restricţionarea mobilităţii populaţiei şi achziţiile de materiale sanitare, conţine şi prevederi suplimentare precum reducerea pedepselor celor aflaţi în închisoare.
 
Legea care acoperă mult mai mult decât măsurile de urgenţă sanitară prevede şi dispoziţii privind amânarea celei de-a doua runde a alegerilor municipale franceze, sprijin pentru economie, precum şi măsuri care afectează justiţia şi dreptul muncii.
 
Virusul care se răspândeşte rapid, ce s-a transmis de la animale la oameni în China, a infectat până acum 297.090 de oameni din întreaga lume şi a provocat 12.755 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: