Francois Hollande, un preşedinte „insuficient protejat”

Francois
Hollande, un preşedinte „insuficient protejat”

Francois Hollande şi soţia sa, Valerie Trierweiler. FOTO: Reuters

Autorul fotografiilor care au arătat publicului relaţia preşedintelui francez Francois Hollande cu actriţa Julie Gayet, Sebastien Valiela, a declarat luni seară la postul de televiziune RTL că preşedintele este „insuficient protejat” în timpul întâlnirilor sale, deoarece acesta nu a fost avut parte până acum aproape „de securitate” asigurată în escapadele sale.

„Nu a existat practici nicio măsură de securitate” în apropierea apartamentului situat în arondismentul numărul VIII, în apropierea Palatului Elysee, imobil unde preşedintele Republicii şi actriţa se întâlneau, a declarat fotograful Valiela, persoană care a prezentat în 1994 poze cu fiica lui Francois Mitterand, Mazarine Pingeot, publicate de săptămânalul Paris-Match.

„Cred că preşedintele este insuficient protejat, că există p problemă de securitate şi că pentru a putea să meargă la o întâlnire cu Julie Gayet, el şi-a asumat riscuri”, a adăugat fotograful francez, citat de cotidianul „Le Figaro”.

Valiela a declarat că ar fi putu fără „nicio problemă” să atenteze la integritatea fizică a lui Francois Hollande deoarece în „toate serile nu avea măsuri de securitate”

Fotograful francez a povestit în detalii modul în care reuşea să se strecoare primul om al Republicii franceze pentru a se vedea în apartamentul din arondismentul al VIII-lea cu actriţa franceză, mergând de multe ori cu scuterul spre acea locaţie.

De asemenea, „absolut nimeni” nu proteja imobilul unde era preşedintele. Fotograful francez a declarat că este „surprins” de modul în care s-au comportat atât structurile care asigura paza preşedintelui, dar şi Hollande, în mod normal primului om de stat al Franţei trebuind să-i fie asigurată securitate în permanenţă.

Preşedintele Franţei se află într-un plin scandal mediatic după ce au fost dezvăluite detalii privind o posibilă relaţie între acesta şi actriţa Julie Gayet, ceea ce a dus la probleme de sănătate ale soţiei lui Hollande, Valerie Trierweiler.

Prima doamnă a Franţei s-a internat vineri într-un spital după aflarea ştirilor privind posibila relaţie a lui Hollande cu Gayet, fiind în continuare în unitatea medicală deşi era aşteptată externarea ei luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: