François Hollande creşte măsurile de securitate antitero în Franţa, de teama unor atacuri islamiste

François Hollande creşte măsurile de securitate antitero în Franţa, de teama unor atacuri islamiste

Premierul francez Jean-Marc Ayrault şi preşedintele  François Holland au luat măsuri preventive de teama unor atentate teroriste comise de grupările islamiste din ţările africane FOTO Reuters

Preşedintele francez François Hollande a cerut sporirea măsurilor de securitatea în jurul clădirilor publice şi a obiectivelor turistice, pe fondul temerilor privind riscul unor posibile atacuri teroriste care ar putea fi comise în Hexagon ca urmare a intervenţiei armate în statul vest-african Mali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de la Élysée a ordonat creşterea măsurilor de securitate antitero în jurul zonele foarte populate. Decizia lui François Hollande vine ca răspuns la riscul de atac terorist din parte islamiştilor din Mali, relatează BBC News.

Trebuie „să luăm toate precauţiile necesare aici" în faţa ameninţării teroriste şi să „supraveghem clădirile instituţiilor publice şi infrastructura de transport", a declarat preşedintele francez în cadrul unui discurs la Palatul Élysée, în urma unei întâlniri a Consiliului de apărare.

Imediat după, premierul Jean-Marc Ayrault a anunţat că planul de apărare antiteroristă, numit de Franţa „Vigipirate" va fi suplimentat „imediat" pentru transporturile publice, adunările de persoane şi clădirile ce primesc publicul larg.

Dispozitivul Vigipirate este în alertă „roşie" după atentatele din Londra în 2005. La acest nivel, Vigipirate prevede mai ales controale aleatorii la accesul în trenuri, patrule în trenurile de mare viteză, restricţii sau interdicţii pentru vaste porţiuni ale spaţiului aerian şi constituirea stocurilor de apă potabilă.

La final de săptămână, trupele armate franceze au intervenit în forţă în Mali pentru a ajuta guvernul acestei ţări în lupta cu islamiştii extremişti. Occidentul se teme că, în mâinile islamiştilor, ţara vest-africană ar putea deveni un focar terorist precum era fostul Afganistan, iar Franţa, care are cele mai strânse legături cu Mali este prima interesată să prevină o astfel de situaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările