François Hollande: Comunitatea internaţională trebuia să fi intervenit militar în Siria din 2013

François Hollande: Comunitatea internaţională trebuia să fi intervenit militar în Siria din 2013

Francois Hollande crede că în Siria trebuia intervenit militar din 2013

Comunitatea internaţională trebuia să fi intervenit militar în Siria din vara anului 2013, aşa cum propunea Franţa, crede preşedintele François Hollande, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

François Hollande a făcut aceste declaraţii la bordul portavionului Charles-de-Gaulle, care se îndreaptă spre Golful Persic.

"Portavionul va permite, în caz de necesitate, efectuarea de operaţiuni mai intense şi mai eficiente în Irak", în cadrul ofensivei contra reţelei teroriste Stat Islamic, a adăugat Hollande.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). 

Bilanţul conflictului depăşeşte 200.000 de morţi.

Reţeaua teroristă Stat Islamic şi Al-Qaida în Peninsula Arabia au revendicat atentatele comise săptămâna trecută în Franţa, soldate cu 17 morţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările