Fotografiile publicate pentru întreaga lume: Rezistenţa din Azovstal, prin obiectivul unui apărător al oraşului Mariupol FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răniţi la Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua
Răniţi la Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua

Dmitro Kozaţki, un apărător în vârstă de 26 de ani al oraşului Mariupol, a făcut publice mai multe fotografii surprinse de el în combinatul siderurgic Azovstal, devenit un simbol al rezistenţei ucrainene în faţa agresorului rus.

Mii de civili şi luptători au rezistat timp de câteva săptămâni în oţelăria Azovstal în pofida bombardamentelor armatei ruse.

Ajunşi la capătul puterilor şi aflaţi în imposibilitatea de a primi ajutoare, aceştia s-au predat începând de lunea trecută.

După predare, Dmitro Kozaţki, unul dintre apărători, a publicat mai multe imagini cu iadul prin care a trecut el şi camarazii săi baricadaţi în Azovstal.

Luptator ranit la Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua

FOTO Dmitro Kozaţki/ glavcom.ua

Publicând imaginile, luptătorul Kozaţki i-a îndemnat pe toţi cei care nu sunt indiferenţi faţă de agresiunea rusă să le distribuie pentru a ajunge la întreaga lume.

Luptatoare la Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua

FOTO Dmitro Kozaţki/ glavcom.ua

Fotografiile lui Kozaţki arată distrugerile provocate de armata rusă la Azovstal, dar şi suferinţele îndurate de apărătorii oraşului Mariupol. Mulţi dintre apărători sunt grav răniţi, cu mâini şi picioare amputate.

Ministerul rus al Apărării susţine că 2.439 de luptători s-au predat la oţelăria Azovstal din Mariupol. Predarea a avut loc după ce Kievul le-a ordonat acestor soldaţi să înceteze luptele.

Rezistenta in Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua

FOTO Dmitro Kozaţki/ glavcom.ua

Dacă Ucraina aşteaptă un schimb de prizonieri, Rusia inventează „tribunale internaţionale” pentru a-i judeca deranjată fiind de fapt că aceştia au îndrăznit să i se opună atunci când le-a invadat ţara.

Distrugeri la Azovstal FOTO Dmitro Kozatki/ glavcom.ua

FOTO Dmitro Kozaţki/ glavcom.ua

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite