FOTOGALERIE Cum a fost aranjată Capela Sixtină pentru Conclavul de alegere a următorului papă

FOTOGALERIE Cum a fost aranjată Capela Sixtină pentru Conclavul de alegere a următorului papă

Capela Sixtină a fost aranjată pentru organizarea Conclavului, care va începe în câteva ore. FOTO Reuters

Cei 115 cardinali electori se vor reuni astăzi în Capela Sixtină, unde se vor sfătui şi vor alege prin vot următorul suveran pontif, după ce Papa Benedict al XVI-lea a demisionat, la jumătatea lunii februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, la ora 15.30 GMT (ora 16.30 a României), cardinalii cu vârste sub 80 de ani vor intra în Capela Sixtină şi vor încerca să ajungă la un consens pentru următorul suveran pontif. 

Cum se desfăşoară Conclavul pentru alegerea următorului papă

La 11.00 dimineaţa a început slujba tradiţională oficiată înainte de începerea oficială a Conclavului. Cei 115 cardinali vor intra în cursul unei procesiui lente, însoţiţi de litania sfinţilor, în Capela Sixtină. Cardinalul decan al conclavului încheie marşul.

Foto
 
Imediat ce ordinul "Extra Omnes" (toţi afară) este dat şi toate persoanele care nu fac parte din conclav ies din sală, cardinalii electori vor fi încuiaţi în Capela Sixtină împreună cu un singur membru al clerului, pe care îl vor alege ei înşişi pentru înţelepciunea şi autoritatea sa morală.
 
Acesta din urmă le va vorbi despre misiunea lor şi despre necesitatea de a acţiona pentru binele Bisericii, după care va ieşi şi el, premiţând astfel începerea scrutinului.
 
Pentru a vota, fiecare cardinal completează mai întâi un buletin dreptunghiular, pe care este imprimat doar "Eligo in Summum Pontificem" (Îl aleg ca Suveran Pontif) în partea superioară. El scrie numele candidatului său în jumătatea inferioară, cu un "scris de nerecunoscut". 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
  • Capela Sixtină a fost aranjată pentru organizarea Conclavului, care va începe în câteva ore. FOTO Reuters
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: