FOTO VIDEO Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex divizează Franţa

FOTO VIDEO Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex divizează Franţa

Sute de oameni au ieşi pe străzile Parisului FOTO AFP

Sute de mii de francezi protestează, duminică, pe străzile Parisului, faţă de mariajului între persoanele de acelaşi sex, pe care guvernul francez socialist intenţionează să-l legalizeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marşul a început din trei locuri diferite ale capitalei franceze, urmând ca toţi manifestanţii să se adune în zona Turnului Eiffel. Organizatorii încearcă prin astfel de acţiuni să menţină presiunea asupra guvernului, în contextul în care parlamentul urmează să examineze începând din 29 ianuarie proiectul de lege ce permite mariajul şi adopţia pentru cuplurile de homosexuali. Această lege este o promisiune pe care Francois Hollande a făcut-o în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Organizatorii manifestaţiei speră la o reeditare a mobilizării din anul 1984 în favoarea învăţământului privat, când la Paris au ieşit în stradă circa un milion de persoane, ceea ce l-a determinat pe preşedintele de atunci, Francois Mitterand, să cedeze.

„Această manifestaţie are valoare de test pentru Francois Hollande întrucât se vede foarte clar că în Franţa sunt milioane de francezi, care sunt probabili preocupaţi de această reformă”, a declarat Jean-François Copé, secretarul general al principalului partid de dreapta, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), potrivit AFP.

Arhiepiscopul de Paris, Mgr André Vingt-Trois, prezent la manifestaţie, a declarat că el s-a alăturat acestei acţiuni pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de organizatorii protestului faţă de mariajului între persoane de acelaşi sex.

O demonstraţie asemănătoare a reunit la 17 noiembrie circa 70.000 de persoane la Paris.

                 

Ministrul francez al justiţiei, Christiane Taubira, a declarat însă recent că, indiferent de amploarea manifestaţiei de duminică, guvernul nu va retrage proiectul de lege, respingând totodată şi solicitarea de a se organiza un referendum pe această temă.

Respectivul proiect de lege divizează profund societatea franceză. Potrivit unui  sondaj recent, 52 la sută dintre francezi aprobă căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, dar un procent similar se declară împotriva adopţiilor de către cuplurile homosexuale

Sute de oameni au ieși pe străzile Parisului FOTO AFP

Imagini din aceeasi galerie
  • Sute de oameni au ieși pe străzile Parisului FOTO AFP
  • Marşul a început din trei locuri diferite ale capitalei franceze, urmând
 ca toţi manifestanţii să se adune în zona Turnului Eiffel FOTO AFP
  • Sute de persoane au ieșit pe străzile Parisului FOTO AFP
  • Guvernul socialist intenționează să legalizeze mariajul între persoanele de același sex FOTO AFP
  • Sute de  mii de persoane protestează față de căsătoria între persoanele de același sex FOTO Reuters
  • Un sondaj recent arată că 52% dintre francezi aprobă căsătoriile între persoanele de 
acelaşi sex, dar un procent similar se declară împotriva adopţiilor de 
către cuplurile homosexuale FOTO Reuters
  • Sute de mii de oameni protestează pe străzile Parisului FOTO Reuters
  • Sute de mii de francezi protestează pe străcile Parisului FOTO Reuters
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările