FOTO VIDEO ABC News: imagini noi din catedrala Notre-Dame, devastată de incendiu

FOTO VIDEO ABC News: imagini noi din catedrala Notre-Dame, devastată de
incendiu

Notre-Dame după incendiu FOTO Getty Images

La aproape o lună după incendiul devastator care a mistuit catedrala Notre-Dame din Paris, unui jurnalist de la postul TV ABC i-a fost permis accesul în interior.

Turla de secol XIX s-a prăbuşit  în naosul catedralei, provocând daune ireparabile clădirii vechi de 850 de ani, simbol al capitalei Franţei.
 
 
A durat câteva ore până când pompierii au reuşit să stingă flăcările, care s-au stârnit pe 15 aprilie, la începutul Săptămânii Mari, cea mai aglomerată şi importantă perioadă a anului liturgic. Cauza incendiului încă este investigată, deşi procurorul Parisului, Remy Heitz, le-a declarat reporterilor că „cel mai probabil a fost accidentală“.
 
 
Jurnalistul ABC News, David Muir, a pătruns în catedrală, alături de generalul francez Jean-Louis Georgelin, care a fost ales de Macron pentru a conduce restaurarea clădirii istorice. Georgelin are o misiune despre care mulţi spune că e imposibilă – readucerea la viaţă a catedralei Notre Dame. 
 
 
„Nimic nu este imposibil pentru un general francez“, i-a spus Georgelin lui Muir, precizând că e de acord cu promisiunea că Notre Dame se va redeschide peste cinci ani a lui Emmanuel Macron.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: