FOTO Ucrainencele iau arma în mână

FOTO Ucrainencele iau arma în mână

Mai multe femei s-au înrolat în Garda Naţională, o unitate specială creată în ajunul anexării peninsulei Crimeea, la mijlocul lunii martie

Garda naţională din Ucraina are din această săptămână noi recruţi din rândul sexului frumos, după ce mai multe tinere s-au angajat să le ţină piept separatiştilor în estul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ucrainencele au decis să se implice în structurile de apărare care activează în estul separatist al ţării, pe fondul unei intensificări a luptelor cu militanţii proruşi. 

Mai multe femei s-au înrolat în Garda Naţională, o unitate specială creată în ajunul anexării peninsulei Crimeea, la mijlocul lunii martie. În total, 600 de noi voluntari s-au înscris în rândul acestor trupe înarmate formate din civili, la începutul săptămânii.

Femeile au preferat să depună jurământul cu faţa acoperită de cagule negre, fiind însă îmbrăcate în uniforma militară de camuflaj. 

După ceremonia care a avut loc în satul Novi Petrivtsi, din apropierea Kievului, ucrainencele vor face parte din Batalionul Donbass, urmând să lupte într-un din cele mai dispute regiuni din estul Ucrainei. 

Toţi cei 600 de recruţi s-au antrenat timp de trei săptămâni pentru a învăţa să mânuiască armele şi să facă faţă condiţiilor spartane de pe câmpul de luptă.

Reprezentantele sexului frumos au o motivaţie în plus pentru a lupta: apărarea copiilor care au căzut victime ale violenţelor din ultimele săptămâni. Un raport îngrijorător înaintat de o deputată de la Kiev a dezvăluit că cel puţin 40 de copii au fost ucişi în conflictele dintre insurgenţii proruşi si forţele guvernamentale.

Autorităţile au fost acuzate că nu cunosc numărul real al victimelor conflictelor din estul ţării, estimat la 375 de morţi. Tatiana Bahteieva, medic din Doneţk şi preşedinte al comisiei parlamentare pentru Sănătate, a susţinut raportul, avertizând că mulţi dintre cei 40 de copii au murit din cauza rănilor produse de obuze. „Alţii au fost împuşcaţi direct în inimă, murind pe loc“.


Raportul deputatelor ucrainene a fost întocmit pe baza fişelor medicale ale copiilor ucişi în regiunile Lugansk şi Doneţk, obţinute de la spitale şi morgi, de la începutul operaţiunii antiteroriste a Kievului în zonă.

Administraţia regională din Doneţk neagă raportul parlamentar, menţinând bilanţul oficial de patru copii morţi. UNICEF a anunţat la începutul lunii iunie că cel puţin şapte copii şi-au pierdut viaţa în estul Ucrainei şi a cerut ambelor părţi să înceteze violenţele.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările