FOTO Sute de tancuri abandonate au fost descoperite într-un depozit secret din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr fotograf ucrainean a descoperit în oraşul Harkov un cimitir uriaş care adăposteşte în secret sute de tancuri lăsate să ruginească, depozit aflat la doar 30 de kilometri de graniţa cu Rusia. În timp ce tensiunea din Ucraina se amplifică pe zi ce trece, iar comunitatea internaţională critică invazia nelegitimă a Rusiei, sutele de tancuri sunt în continuare abandonate din cauza nepăsării autorităţilor.

Fotograful Pavel Itkin, de doar 18 ani, a petrecut mai multe luni căutând depozitul abandonat, după ce a auzit de la un prieten povestea tancurilor părăsite, relatează publicaţia „The Daily Mail” pe pagina sa online.

În cele din urmă, după ce a descoperit fostul depozit de reparaţii, a evitat prezenţa gardienilor şi a reuşit să se plimbe ore întregi printre sutele de tancuri aliniate, printre care s-a dezvoltat o vegetaţie sălbatică, şi să obţină co colecţie de fotografii impresionante.

Cândva o unitate de reparaţii a tancurilor care avea o activitate intensă, şi-a pierdut treptat din productivitate odată cu dizolvarea Uniunii Sovietice în 1991. Astfel, multe dintre vehiculele de război au fost abandonate, creând astăzi imaginea unui cimitir de fiare vechi. 

Uzina a fost specializată în repararea şi modernizarea tancurilor T-64 (tanc sovietic construit la începutul anilor 1960), T-72 (unul dintre tancurile cel mai des construite la sfârşitul secolului 20) şi T-80 (primul tanc echipat cu motor cu turbină cu gaz pentru propulsie), toate acestea fabricate la uzina Malişev din Harkov, nu departe de unde se află depozitul.

În timpul perioadei sale de vârf, între 1960 şi 1970, uzina de la Harkov repara mai mult de 60 de tancuri şi 55 de motoare de tanc în fiecare lună. Însă, după căderea Uniunii Sovietice, majoritatea tancurilor au fost lăsate să ruginească, tânăra ţară independentă neavând resurse şi interes pentru a investi în ele. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite