FOTO Actriţa protestatară. Manipulare în presa rusă referitor la evoluţiile situaţiei din Ucraina

FOTO Actriţa protestatară. Manipulare în presa rusă referitor la evoluţiile situaţiei din Ucraina

Rolul de mamă îngrijorată, fiul acesteia fiind soldat în Kiev. FOTO: Daily Mail

Mai multe televiziuni din Rusia au fost acuzate că au apelat la „o actriţă” pentru a prezenta cel puţin cinci poveşti de viaţă ale oamenilor care trăiesc în Ucraina, obiectivul final fiind acela de a discredita actuala putere de la Kiev şi pentru a promova mesaje pro-ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia a apărut în numeroase interviuri realizate, potrivit televiziunii ruse, în diferite oraşe din Ucraina, aceasta participând la acţiuni de protest împotriva actualei conduceri de la Kiev şi promovând un discurs pro-rus.

Rolurile interpretate de femeie ucraineană au dus la promovarea filmărilor video şi a pozelor pe reţelele de socializare, fie sub formă de amuzament, pentru demasca propaganda realizată de ruşi sau pentru a promova mesajul pro-rus şi probleme cu care este confruntată populaţia rusofonă din Ucraina.

Jurnalista Anne-Marie Tomchak de la BBC a fost una din reprezentantele presei care a realizat investigaţie cu privire la manipularea dusă de televiziunea rusă, Tomchak a arătat că cel puţin cinci filmări video este vorba de aceeaşi persoană în diferite roluri.

Protestatară din Harkov, simpatizantă a Rusiei, cerând ajutorul vecinilor de la Răsărit. FOTO: Daily Mail

„Actriţa” a apărut rând pe rând în diferite roluri: soţie îndurerată din Odessa care descrie modul în care politicienii „pro-fascişti” au preluat puterea şi cum îi terorizează aceştia pe persoanele vorbitoare de limba rusă; mamă a unui soldat care a luptat în confruntările de la Kiev, manifestant pro-rus din Harkov, cerând ajutorul Moscovei; mamă a unei fetiţe de trei ani, ucraineană la origine, căsătorită cu un bărbat din Rusia; activistă care protestează împotriva celor aflaţi în Piaţa Independenţei şi fac apel la forţele occidentale.  

Cetăţean al oraşului Odessa, nemulţumită de modul de conducere al actualei puteri de la Kiev. FOTO: Daily Mail

Ucraineană refugiată în Rusia, alături de fiica şi soţul său. Femei denunţă acţiunile politicienilor „pro-fascişti de la putere”. FOTO: Daily Mail

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: