FOTO Mai mulţi estonieni au crezut că salvează un câine dintr-un râu rece ca gheaţa. Ce s-a dovedit a fi patrupedul

FOTO Mai mulţi
estonieni au crezut că salvează un câine dintr-un râu rece ca gheaţa. Ce s-a dovedit a fi patrupedul

FOTO Uniunea Estoniană de Protecţie a Animalelor via BBC

Mai mulţi muncitori estonieni s-au grăbit să salveze un câine dintr-un râu cu o temperatură a apei foarte scăzută, nerealizând că, de fapt, îşi băgau în maşină un animal sălbatic, scrie BBC.

Bărbaţii lucrau la barajul Sindi de pe râul Parnu, când au văzut animalul blocat în apa rece ca gheaţa.
 
După ce şi-au croit calea prin apă, au dus patrupedul îngheţat la o clinică veterinară pentru a primi îngrijirile de care avea nevoie.
 
Abia la acel moment li s-a dezvăluit faptul că tocmai salvaseră şi transportaseră cu maşina un lup.

Uniunea Estoniană de Protecţie a Animalelor a spus că lupul avea o tensiune arterială scăzută atunci când a ajuns la cabinetul veterinar, lucru ce ar putea explica comportamentul său docil în timp ce bărbaţii l-au transportat în maşină pentru a se încălzi.
 
 
Rando Kartsepp, unul dintre muncitori, a declarat pentru publicaţia estoniană Postimees: „Era calm, a dormit pe picioarele mele. Când am vrut să le întind, şi-a ridicat capul pentru un moment.”
 
Veterinarii aveau suspiciunile lor legate de originea adevărată a „câinelui” de dimensiuni mari, însă un vânător local, familiarizat cu lupii din zonă, a confirmat în cele din urmă că era vorba despre un mascul tânăr de lup, de aproximativ un an.
 
Odată ce a aflat informaţiile, personalul clinicii a decis să mute lupul într-o cuşcă, după ce i-au oferit tratamentul necesar, în cazul în care ar fi devenit mai puţin docil după ce şi-ar fi revenit.
 
 
Uniunea Estoniană de Protecţie a Animalelor a spus că a plătit pentru tratamentul animalului şi că „din fericire, totul s-a terminat cu bine.”
 
Lupul s-a recuperat în urma întâlnirii cu moartea chiar în aceeaşi zi şi, după ce i-a fost pusă o zgardă cu GPS de către cercetători de la Agenţia naţională de mediu, a fost eliberat înapoi în sălbăticie.
 
„Suntem atât de fericiţi de rezultatul poveştii şi dorim să le mulţumim tuturor participanţilor-în special bărbaţilor care au salvat lupul şi medicilor de la clinică cărora nu le-a fost frică să trateze şi să îngrijească animalul,” a declarat Uniunea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: